Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Terbaru

Aug 29 2015 - 3:20am Indonews Coid

Contoh Naskah Pidato Bahasa Sunda Terbaru – Teks Pidato ini ditulis oleh : Drs. Otong Hidayat MPd. yang bertemakan tentang Acara Khitanan ( Sunat )

Pidato Bahasa Sunda

===============================================================

ASSALAMUALAIKUM WR.WB

BISMILLAAHIRROHMAANIRROHIIM. ALHAMDULILLAAHIROBBIL ‘ALAMIINA. WASHSHOLAATU WAS SALAAMU’ALAA ASYROFIL ANBIYAA-I WAL MURSALIINA, WA’ALAA ALLIHI WASHOHBIHI AJMA’IINA. AMMA BA’DU”.
DINA WENGI ANU BAHAGIA IEU , HAYU URANG SADAYA MANJATKEUN SYUKUR KAHADIRAT ALLAH SWT. LANTARA RAHMAT ALLAH SWT URANG TIASA KUMPUL RIUNG MUNGPULUNG BONGKOK NGARONYOK DI BUMI NA SHOHIBUL HAJAT BAPAK…………..

ANU KAGUNGAN HAJAT TASYAKURAN KHITANAN MURANG KALIH ANU KAHIJI ANU NU DIPASIHAN NAMI…………………………….
SALAJEUNGNA SOLAWAT SAREUNG SALAM MUGIA TETEP DICURAHKEUN KAJUNJUNGAN NABI MUHAMMAD SAW SARENG KAPALA KALUARGINA, SINARENG PARA SAHABATNA MUNGGUHING KAURANG SADAYA SALAKU PENGIKUTNA.

HADIRIN WAL HADIROT ANU DIBAHAGIAKUEN ALLAH SWT. SIMKURING NYUHUNKEUN IJIN NANGTUNG MARGI KENGING MANDAT TI BAPAK …………………………. KANGGE NGADUGIKEUN SAPATAH DUA PATAH KALIMAH DINA WENGI IEU DINA RARAGA TASYAKURAN MURANG KALIH PARTAMA ANU NAMINA ………………………..
PRIBADOS ATAS NAMI KELUARGI TI BAPAK………………………. ANU SAPARKAWIS  PRIBADOS NGAHATURKEUN RIBU NUHUN KANA KASUMPINGAN BAPAK IBU SINARENG SADAYA TIASA RIUNG MUNGPULUNG PARANTOS NYUMPONAN ULEMAN BAPAK…………. , MUGI-MUGI  DINA RARAGA KASUMPINGAN SAREUNG KATULUSAN BAPAK IBU SADAYA TIASA DI PAPARINAN RAHMAH SAREUNG HIDAYAH KU ALLAH SWT ANU SATIMPAL .

ANU KADUA NA SIMKURING ATAS NAMI KELUARGI BAPAK ATMAJA NGAHATURKEUN PERMOHONAN MAAF ANU SAAGEUNG AGUNG NA, MUNGKIN DINA PENERIMAAN KASUMPINGAN PARA BAPAK IBU SAREUNG HADIRIN SADAYAKIRANG NYUGEMAKEUN DINA PENEMPATANANA,KIRANG TATAH TITIH SOPAN SANTUN ATANAPI DINA NGAHIDANGKEUN TUANGEUN KIRANG COCOK DIRASANA, SAREUNG SAJABINA, MUNG SAKITU KAMAMPUAN TI SHOHIBUL HAJAT.

ANU KATILU PRIBADOS ATAS NAMI KELUARGA SHOHIBUL HAJAT NEDAK PANG’DOA RESTU TI BAPAK IBU SADAYANA MUDAH MUDAHAN MURANG KALIH TI BAPAK ………… ANU NAMINA …………………………………. INSAALLAH BADE DIHITAN ENJING ENJING JAM 6.00 DI BUMINA PAK DOKTER JUMHUR MUGIA DIPASIHAN KASALAMETAN KU ALLAH SWT SAREUNG MUGIA SAPARANTOSNA DI KHITAN ETA MURANG KALIH DI TAMBIH KAGEMARAN MENJALANKAN SAREAT AGAMA ISLAM DIANTAWISNA NGAJALANKEUN IBADAH SOLAT FARDU, NGAJI, SAREUNG AMAL IBADAH SUNAH ANU SANESNA. ANU AKHIRNA JANTEUN JALMI SOLEH TAAT KANA PARENTAH ALLAH, PATUH KANA PARENTAH IBU BAPANA, BERGUNA KANGGE AGAMA, NUSA BANGSA JEUNG NAGARA.

HADIRIN WAL HADIROT ANU BERBAHAGIA !
MUNGSAKITU SAMBUTAN TI PRIBADOS ATAS NAMI SHOHIBUL HAJAT, MUGI-MUGI NAON ANU DI DUGIKEUN KU PRIBADOS TADI AYA DINA KASALUYUAN PARA HADIRIN UNDANGAN SADAYA, BILIH AYA UCAPAN PONDOK NYOGOK PANJANG NYUGAK PRIBADOS NYUHUNKEUN DIHAPUNTEN KAHADIRIN SADAYANA.
AKHIRUL KALAM ,“ IHDINASH SHIROOTHOL MUSTAQIIM, WASSALAAMU’ALAIKUM WAROHMATULLOOHI WABAROKAATUHU.

 =========================================================================================

Semoga Pembahasan Artikel  Pidato Bahasa Sunda Bermanfaat Indonewsers 🙂

Baca Juga